Systematisch op zoek naar het juiste wiel.

Vlot rollend door het levenMet een nauwkeurige analyse van de toepassing en de milieu-omstandigheden vindt u snel en gemakkelijk het ideale wiel voor uw individuele gebruik.

Door een nauwkeurige analyse van de gebruikseisen en de omstandigheden van de omgeving vindt u snel en eenvoudig het ideale wiel voor uw individuele toepassing.

Het is nu ook weer niet zo dat er voor ieder toepassingsgebied zomaar een ideaal wiel bestaat. Toch kan men stellen dat veel eisen nauw met elkaar samenhangen. De grafieken op de volgende bladzijde maken dit duidelijk aan de hand van een voorbeeld van wielen voor apparaten en transportwagens.

De volgende pagina's geven een gedetailleerd overzicht van belangrijke selectiecriteria. In het aansluitende productiedeel vindt u een volledig overzicht van de TENTE wielen, geordend volgens toepassingsgebied.
Alle leverbare productcomponenten zijn in seriematige combinaties in de lijst opgenomen. Voor speciale wensen kunt u terecht bij de voorbeelden van bijzondere oplossingen vanaf p. 270 en is het bovendien raadzaam ons persoonlijk over uw vraag of probleem in te lichten.

Om de keuze en de bestelling zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben wij een logisch opgebouwd artikelsysteem ontwikkeld.
Met een eenvoudig getallensysteem vindt u er alle eigenschappen van een TENTE wiel.

Als u de achterflap van de catalogus met het overzicht van de symbolen en de afkortingen openslaat, vindt u tijdens het bladeren in de catalogus snel de verklaring van de artikelnummers en de pictogrammen.

Indien u bij de keuze van een wiel toch liever geholpen wordt door een van onze klantenadviseurs of indien u bepaalde vragen hebt, staan wij natuurlijk altijd voor u klaar.
Materiaal

Niet alle wielenmaterialen zullen even goed voldoen aan de eisen.


Meer informatie

Trend zettende factoren

Niet alle wielen zijn gelijk. Zij moeten voldoen aan bepaalde vereisten die afhankelijk zijn van de toepassing. Kiezen van het wiel dat voor u geschikt is, hangt af van vele verschillende criteria.


Meer informatie

Chemische resistenties

Hoe nauwkeuriger u weet in welke omstandigheden uw wielen moeten worden gebruikt, hoe specifieker u ze kunt coördineren naar de relevante condities.


Meer informatie

Wiellager

Elk stevig wiel is waardeloos zonder eersteklas lagers. Daarom raden we lagers aan die optimaal zijn voor het gevraagde gebruik en die de nodige veiligheid garanderen.


Meer informatie

Zwenklager

Wendbaarheid en flexibiliteit zijn de belangrijkste voordelen van het gebruik van vrijwel elk wiel. De zwenklagering beslist hoe gemakkelijk en probleemloos het functioneert.


Meer informatie

Bevestigingen

Het optimale montage type wordt bepaald door de functionaliteit van uw product en de efficiëntie van uw productie. Met bewezen en innovatieve concepten biedt TENTE de optimale oplossing voor elke eis...


Meer informatie