Speciale oplossingen

Bij zeer speciale wensen werken wij exclusief voor u.Wanneer 'wielen op maat' of 'aangepaste ontwerpen' in onze markt nodig zijn, heeft dit niets te maken met mode of ijdelheid.
Het verzoek om aangepaste oplossingen is gemaakt door afnemers waarvan de producten zo uniek zijn, dat zelfs onze assortiment van meer dan tienduizend wielen te beperkt is waardoor aangepaste ontwerpen de oplossing zijn.

Of u nu extra functies of gewoon een andere uitstraling wenst, uw vraag wordt door ons beschouwd als een uitdaging. Wij proberen altijd de perfecte oplossing te vinden voor onze klanten.

We doen alles wat technisch kan worden gerealiseerd in ontwerp en productie: wielen volgens uw specificaties, zwenkwielen met kleine uitzwenking, wielen met speciale middelgrote afdekkappen of wielen met schokabsorberende eigenschappen – u kunt er zeker van zijn dat wij blijven meedenken met ongebruikelijke uitvoeringen met de gebruikelijke TENTE kwaliteit.

Aarzel niet en geef ons een seintje. We zien ernaar uit om onze kennis en efficiëntie aan te tonen bij het aanbieden van het juiste wiel.Complete wielsets

Op aanvraag, en bij grotere aantallen, kunnen wij complete wielsets maken bestaande uit wielen, astoebehoren en eindkappen.

Aangedreven wielen voor ziekenhuisbedden

Toe te passen als 5-de wiel onder een ziekenhuisbed. TENTE heeft een compleet systeem bestaande uit het aandrijfwiel, motoren en schakelelektronica ontwikkeld.

Automatisch geleide voertuigen (AGV)

“Vaste routines” en “Just in time” leveringen van bulk goederen voor de gezondheidszorg, farmaceutische industrie en magazijnen van distributiecentra. Speciaal ontworpen wielen bieden vele voordelen voor deze mobiele applicatie, zoals:

- Stevige behuizingen van roestvrij staal, tevens elektrisch geleidend, voorzien van wielen met afgedichte precisiekogellagers, geschikt voor geautomatiseerde wassen / reinigen processen (b.v. autoclaven)

- Een dwarskracht afhankelijke richtingsvastzetter of de eenvoudige bediening d.m.v. de balpen constructie.

Aandrijfwielen

Aandrijfwielen zijn bij voldoende aantallen volgens tekening leverbaar, met polyurethaan- of rubber loopvlak.

Verende voetbeschermers

De veer-druk afhankelijke voetbeschermer beschermt hoofdzakelijk de voeten van diegenen die werken met zware ladingen en worden voornamelijk gebuikt in omstandigheden waar hoge veiligheidseisen – b.v. luchtvaartindustrie – worden toegepast.

Centraal blokkerend

Veilig en snel meerdere wielen met één handeling blokkeren.
Het aan de zijkant gemonteerde bedieningspedaal garandeert een veilige en comfortabele bediening, voor hand- of voetbediening.

Zwenkwielen voor zware lasten

Op aanvraag, en bij voldoende aantallen, kunnen wij zwaarlastwielen met een draagvermogen tot 12.000 kg. maken. Bijbehorende richtingsvaststellers zijn eveneens mogelijk.

Wielen met geïntegreerde vering

Wij bieden, bij voldoende aantallen, verende zwenk- en bokwielen voor het veilig vervoeren van kwetsbare goederen. De vering zal volgens uw specificaties worden aangepast.